Som idrottare är detaljer avgörande och man vill alltid optimera prestationen. En vanlig metod inom formtoppning är att vistas på höghöjd. Men detta kan man så klart inte göra överallt här i världen.

Ett alternativ till detta kan vara en Höghöjdmask. Höghöjdmasken ska simulera effekten av höghöjdsträning och ett utdrag från hemsidan (där du för övrigt kan beställa din mask) beskriver den såhär:

Träningsmasken använder ett smart system som tvingar dig att andas djupare och ger dig ökad syre-effektivitet.  

Genom att träna upp dina lungor och skapa andningsmotstånd stärks även din diafragma. När lungorna får jobba på det här sättet så ökar ytan och elasticiteten i dina alveoler och mer syre kan transporteras via de röda blodcellerna. Detta gör att din uthållighet och förmåga att prestera ökar. Höghöjdsmasken gör på detta sätt din träning mera effektiv.

Jag har provat en sådan  mask under några veckor och träningen blir definitivt tuffare då syretillgången inte är som i vanliga fall och man får se till att andas rejält. Vilket i sin tur gör att andningsmuskelaturen får jobba extra och därmed utvecklas. Förutom att masken ger positiva fysiologiska effekter är den även gjord i skönt material som gör att den sitter bra. Dessutom kan den vara ett bra vid kyla, då den kan fungera som en värmeväxlare. Så man slipper dra i sig alldeles för mycket kall luft. För träningen ska ju genomföras även när temperaturen är låg!

2016-02-10 15.31.04
Testar masken i Ridnaun på  ca 1300 möh. Dubbel effekt!? 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *