Jag har använt Elite100sports i 2 säsonger, jag är mycket nöjd. Därmed tänkte jag också skriva några rader om produkterna. Mina 3 favoriter är dessa:

Elite Perform – Sportdryck med fräsch smak. Kolhydrater är en viktigt komponent för högintensiv konditionsidrott. Jag märker stor skillnad på prestation när jag har tillräckliga glykogenlager och när jag inte har det. Vid tävlingar och hårda pass är denna produkt viktig för att prestera och påskynda återhämtningen.

Elite Enhance – En proteinblandning, men även med lite kolhydrater. Denna produkt använder jag främst efter styrketräning för att optimera återhämtningen och muskeluppbyggnaden. Jag tränar relativt mycket styrka för att vara konditionsidrottare, då är denna perfekt. Jag använder den även ibland till mellan och kvällsmål under hårda träningsperioder eller om jag behöver komplettera med extra protein.

Elite Excel – En högteknologisk dryck, framtagen för konditionsidrottaren. Full med viktiga ämnen. Så är beskriv produkten på Elite:s hemsida:

Excel är bland annat baserad på upptäckten av kväveoxid som en signalmolekyl i hjärt-kärlsystemet, vilken1998 tilldelades Nobel Priset i Medicin. Kväveoxid kan få blodkärlen att slappna av och vidgas; sänka eller normalisera blodtryck. Intressant är att avslappnade blodkärl transporterar mer syre och näring.

Det har i forskning visat sig att en ökning av kväveoxidhalten kan ge en höjd mjölksyretröskel på upp till 17% (UCLA-University of California, Los Angeles). ”Man kan inte namnge ett större cellulärt svar eller fysiologisk effekt i vilken kväveoxid inte är inblandad.” (Duke University, North Carolina, USA).

Utöver dessa produkter använder jag också Elite NRF2, Elite Superba, Elite Vitaminox Pro. 

NRF2 – Elite Nrf2 innehåller vetenskapligt framtagna ämnen från broccoli och gurkmeja

Superba – Krillolja, innehåller fettsyrorna EPA och DHA samt viktiga substansen Kolin.

Vitaminox Pro – Vitaminer och mineraler med fokus på en fungerande mikroflora, som bland annat stärker immunförsvaret.

Det är väl knappast något nytt att idrottare använder kosttillskott. Det är ju allt från endast sportdryck till vitaminer. Jag använder detta för att optimera min hälsa och min prestation. Ibland är kosttillskott ifrågasatt inom ämnet doping. Men jag tror det är svårt som idrottare att inte använda någon form av kosttillskott. Man kanske inte är piller ur en burk, men i stort sett alla idrottare (iaf inom fysiska idrotter) använder åtminstone sportdryck någon gång. Bättre att vara transparent med vad man använder och ha koll på vad man stoppar i sig.

Elite tillverkas i Sverige, vilket för mig känns bra. Det är lättare att förstå vad produkterna innehåller osv. För mig är nutrition en given del i att prestera på topp och för att kroppen hinna återhämta sig mellan all träning.

 

Alla produkter finns här Elite100sports

 

IMG_4804
Elite100spots produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *