Hej hej,

Tävlingssäsongen är igång och under helgen var jag i Beitostölen på IBU-cup. Enligt programmet skulle 3 lopp avgöras. Men helgen bjöd på blåsväder. Så en tävlingsdag ställdes in p.g.a vinden.

img_20161117_203544

 

2 sprintlopp blev det trots allt. Det var svårskjutet båda dagarna. Inledningsvis denna säsong har jag skjutit lite svajigt, men tyckte jag gjorde det bättre i helgen. Dock visade inte skytteresultatet de, då det blev en hel del bom. Men det var inget slarv i skyttet, snarare svårt i blåsten. Det var svårt att kontrollera när en kastvind kommer i samma ögonblick man tänkt avfyra skottet. Så egentligen inte missnöjd med skyttet även om det var för dåligt. Nästa gång hoppas jag fler skott blåser in 😉

img_0864-01

I Sprint 1 blev skjutresultatet 3-3 och under andra sprinten 2-2. Detta gav en 35:e respektive en 20:e plats. Med stabil skidåkning kunde jag placera mig relativt högt upp ändå trots mina staffrundor. Vid det andra loppet åkte jag in med 6:e åktid, vilket jag är nöjd med i detta sällskap. Dock kändes inte åkningen helt på topp och/eller p.g.a att jag inte disponerade loppet på bästa sätt. Med en(kanske) liten för optimistisk öppning fick jag sota för det i slutet av loppet, då fick kämpa för att överhuvudtaget ta mig i mål. Kan inte minnas när jag var så stum senast och då hade jag ändå 20 mmol vid förra helgens tävlingar i Östersund. Men sammantaget känns den fysiska formen fin.

Här nedan är ett utklipp från söndagens analyslista samt lördagens skytte. Mer resultat för den intresserade finns här.

 

2016-11-29-21-19-27

2016-11-29-21-13-51

Nu är jag på plats i Östersund som reserv i världscuptruppen och jag blickar taggad framåt mot nya tävlingar. Hörs!

img_0660-01

 

Foton: Håkan Blidberg, SSSF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *