Säsongsöppningen blev riktigt usel för mig. Jag underpresterade nå jävulskt. Var taggad, väl föreberded och kunnat träna som jag velat i flera veckor. Därför var förhoppningarna inför helgens två sprintlopp på 10km stora.

Men det blev ett riktigt bottennapp. Åkte bra fram till första skytte igår, men inledde med 3 raka bomm innan jag lyckades sätta de sista 2. Mycket tid var förlorad och jag slösade kraft i straffrundan. Tankarna inför andra skytte var att det krävdes alla träff. Men det slutade på samma vis som vid första skyttet. Frustrerad känsla övergick till uppgivenhet men kämpade ända in i mål. Dock med ett i mina ögon riktigt dåligt resultat.

Besviken och less över gårdagen hade jag ovanligt svårt att ladda om till idag. Hade inte alls den känslan jag vill ha inför ett lopp. Men taggade till under uppvärmningen och startade bra. 1 bomm i liggande skyttet. Då har man fortfarande chans på ett bra resultat. Men sen tog det stopp. Skidorna dog. Folk gled ifrån mig. Fick ont i ryggen och kroppen saknade kraft. Stående vart ofokuserat och sista halvan av loppet var bedrövligt. Riktigt bedrövligt.

Igår vet jag egentligen inte vad som gick dåligt. Hade bra förberedelser inför loppet och känslan var bra. Men det är små marginaler. Träffbilden kan ha legat på kanten, där 3 skott hamna utanför träffytan och 2 innanför. Då kan 1cm eller ännu mindre göra skillnad.  Men jag vet inte om det var så. Men är det så, så är det väldigt små marginaler som ger stora skillnader. 3 straffrundor mindre innebär ca 1,15 min i tid och mer fokus samt fart i spåret. Det blir en helt annan utgång för loppet… men men. Nya tag som det heter. Fast känns som jag kommer behöva några dagar för att nollställa sig igen och vända detta till något positivt igen.

/SH

Kom till start i olika pjäxor i helgen. Då jag fått nån typ av inflammation på en sena på ena foten:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *