Hej!

Sist jag uppdaterade var jag på plats i Tyskland för tävlingar i IBU-cup. Även i Tyskland var det blåsigt och en av två tävlingar ställdes in. Därmed genomfördes bara ett lopp, ett distanslopp.

För mig blev det en 17:e plats i loppet med 4 st (0112) bom. Ett okej skjutresultat i förhållanden som rådde och även placeringen var okej. Dock ändå missnöjd, då jag missade i skidvalet och hade riktigt tunga skidor.

Därefter tävlade jag i EM som arrangerades i Polen. Där var det väldigt fina förhållanden, både i spår och på skjutvall. Inga vindar och lätt ingång till skjutvallen. I sådana bra förhållanden krävs bra skytte, det levererade jag inte. I distansloppet blev det 6 tilläggsminuter och ca 60 platser längre ner i listan än i distanstävlingen i Tyskland. I sprinten 2 missade skott i ligg och 2 i stå. Därmed ett lika bedrövligt resultat som i distansloppet. Sammanfattningsvis ett riktigt bottennapp med dåligt skytte och en dalande form sen de första tävlingarna i Januari.

Kan inte sätta fingret på vad som går snett i skytte, för det känns bra och stabilt både på träning och oftast på tävling också.

Så nu har jag fått åka hem och träna. Har börjat om från grunden i skytteställningen och träningsmängden är ökad.

Nästa lopp blir i Hede till helgen, Sverige-cup. Nedan följer några bilder från en träningstur i Polen:

20170129_101349-01

20170129_093916-01

20170129_092603-01

Vi hörs!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *