I helgen gjorde jag min internationella debut i seniorsammanhang. Detta genon IBU-cup på hemmaplan i Idre.
Två sprinttävlingar på 10km stod på programmet. Dag 1 var förhållanden bra med sol och väldigt lite vind. Jag sköt 1+0 i antalet bom räknat. Så det var bra. Tror faktiskt bomskottet var ett kantskott, så skjutresultatet får jag vara nöjd med. Dock hade jag velat åkt fortare i spåret, då det inte kändes speciellt rappt i åkningen. Speciellt inte på slutet. Fast inte dåligt på något sätt.
Det slutade med en 46:e plats i det 140 man starka startfältet som innehöll många världscupåkare. Upp till poängplats (topp 40) fattades det 3 sekunder, vilket var lite surt. Det var ett okej lopp, men man vill ju vara ännu högre upp i listan.
Idag hade jag tänkt förbättra gårdagens resultat, men så blev det inte. Hårda vindbyar gjorde det väldigt svårskjutet. Det blåste rejält när jag sköt idag och det var svårt att hålla geväret still, tillochmed i liggskyttet. Så tyvärr drog jag på mig 4+3 bom. Det räcker såklart inte i sådanahär sammanhang, det blev en 74 plats.
Glädjande nog fick jag fortsatt förtroende i IBU-cup tack vare löradagens lopp. Då jag var tredje svensk. Därmed får jag tävla redan nästa helg i Beitostölen, Norge. Så det blir hem, packa om och ladda om!
/ SH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *