Förra veckan bedrevs träningen på Idre Fjäll, precis som veckan dessförinnan. Som träningskompisar och sparring under veckan hade jag med mig Christofer Eriksson & Daniel Nordebo. King vecka för övrigt. Tillsammans genomförde vi några riktigt fina och givande pass. Hårda dessutom i vanlig ordning. Bland annat ett skejtpass 2.5km x 10 st och stakning 5 x 5 km.

I slutet av veckan åkte jag Idre Fjäll Hill Climb, främst som ett steg i träningen. Det är en Rullskidtävling tillika deltävling i svenska rullskidcupen. Jag blev 9:a. Inte bra, inte dåligt. Men tyckte det borde kunnat gå bättre, speciellt med all träning man genomfört under våren och sommar. Men det är inte nu man ska vara i form. Den ska komma senare. Skulle tro att man är rätt nertränad för tillfället. Men man vill ju alltid förbättra sig och nå högre i tävlingar, så jag har hittat en del förbättringspunkter från detta lopp åt kunna ta med mig till framtida tävlingar.

I Söndags anlände jag till Östersund för en veckas träning med landslaget. Hårdstart, även det i vanlig ordning med intervaller. 6 st intervaller på 3.3 km hade head coach Pichler planerat för dagen. Intensitet A3+ med Full gas/Max på sista draget. Jag körde i grupp med Tiio och Fredrik Lindström. Det blev ett riktigt bra pass.

I går körde vi en lugnare dag. 30 km (3km x 10) med 2 st impulser på varje varv. 1 á 100 meter och 1 á 200 meter. Blev totalt 3 km i maxfart. Vi sköt förstås i samband med passet och under eftermiddagen skytte igen + styrka.

Idag har vi återigen kört A3+, vilket symboliserar detta läger. Mindre mängd och hög intensitet

Förmiddagspass på banan med 2.5 km x 8 st intervaller och ett skierg-pass på eftermiddagen i form av 30×30 sekunder x 10 i 3 block. Sista passet låter och lät på förhand rätt “soft”. Men så var såklart inte fallet. Trots att man är van med intervalltid upp emot 1 timme, så var dessa 15 minuter med maxinsats riktigt jobbigt.

Imorgon har vi en väldigt lugn dag planerad, medan både fredag och lördag består av race(tävlingsträningar) på förmiddagar och löpning på eftermiddagar.

I veckan bor jag, Jesper Nelin, Fredrik Lindström och Sebastian Samuelsson i en stuga. Sebastian som är yngst i laget smittar av detta på oss andra, man känner sig lite yngre och kvällsaktiviteterna har bland annat bestått av både FIFA och NHL-turneringar på Xbox.

Nu är det sent & dags att sova. Avslutar med lite bilder:

Resa till Östersund.
Resa till Östersund.
2015-08-10 17.33.32
Här välanvända handskar av de märke vi i landslaget representerar. ¨Kanske inte bästa PR, men 1 par handskar håller inte ett helt åt. Möte med SSSF imorgon. Kanske man får se ett åkaravtal då? Där brukar info om detta stå…
2015-08-10 17.55.07
“Landslags -rullskidor”. Olika stommar, inga stänkskärmar och snemonterade bindningar.
2015-08-09 23.35.30
Sebastian S laddar upp med Harry Potter inför kommande dags intervaller.
2015-08-03 13.46.50
Jag & Nordebo, taggade och nöjda efter första intervallpasset i början av förra veckan. – Snapbild från “S_Halli”

Godnatt!

/SH

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *