Inom idrotten ingår mycket resande, både inom Sverige och utomlands. Är det tävlingar eller träningsläger utomlands är det ofta flyg som gäller. För det mesta fungerar det väldigt bra, trots mycket utrustning med på resorna.

Men vad gör man om ett flyg skulle bli inställt? Hur går man tillväga? En sajt som berättar om dina rättigheter vid inställd flyg är Flightright. Exempelvis kan du läsa om vilken ersättning du kan få vid inställda flygresor. Vilka rättigheter som finns när det gäller bokning av nya resor samt flyg och hotell.

Än så länge har jag inte varit med om något stor försening, bara några mindre förseningar kring en timme. Ibland har bagaget varit försenat eller inte fått plats i flyget. Då handlar det oftast om specialbagage som skidor. Peppar peppar, som man säger, så hoppas man att man slipper vara med om detta också. Som idrottare är man så beroende av sitt bagage och komma fram i tid, för att kunna utöva och förbereda sig för sin idrottsprestation. Det är inte optimalt med ett försenat flyg när man ska iväg på tävling. Tävlingen går ju av stapeln oavsett. Troligtvis reser de flesta med någon typ av tidpress, så det är aldrig optimalt. Kanske är det något möte man ska på eller något annat som har med arbete att göra. Man vill ju å andra sidan inte att flyget ska vara försenat eller inställt när man ska på semester och har bråttom till stranden.

På Flightright kan du läsa om dina rättigheter om ett flyg skulle vara försenat eller inställd. Man kan tex läsa om hur du får ersättning och hur du ska göra om oturen är framme. I enlighet med EU-förordningen kan man flygpassagerarens rättigheter samt vad som gäller beroende på olika scenarier.

Som sagt hoppas man såklart undvika detta, men skulle det ske så är man väl förbered och har koll på läget. Kan ju vara skönt att veta att det går att lösa om ett flyg skulle bli försenat eller inställt och att man har rätt till ersättning om något skulle gå snett. Så slipper man stressa upp sig i onödan om det sker, man är förbered på hur man ska agera samt är det ju skönt att veta att det går att lösa.

Kompensation för missat anslutningsflyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *