Under dagens träningspass på rullskidbanan mätte jag olika potentiella rundor för intervaller på banan.  En del rundor är iofs redan rundor man använder för att köra intervall. Jag utgick rundorna för att man är skidskytte, dvs blev start och mål vid bana 1. Man kan ju även köra rundor där man passera vallen under intervallens gång om man vill skjuta. Ska man tävla eller köra träningsrace utgår man även från stadion, så start och mål vid bana 1 fick det bli.

Stadion – Snölagret – Slalombacken- Stadion – 3.71 km

Stadion – Snölagret- Granrisbacken – Björnberget – Stadion 3,25 km, 61 höjdmeter.

Stadion – Velodromen – Granrisbacken – Björnberget – Stadion –  2.87 km

Stadion – “Rikards väg”(?) – Granrisbacken – Björnbegret – Stadion – 2,42 km

Stadion – Snölagret – 3:an – Slalombacken – Björnberget – Stadion – 7,40 km

Väljer man att åka bakom vallen vid ingång till skjutvallen blir det 110 meter längre samt en kort uppförsbacke innan vallen, dock också nerför och en skarp sväng vid ingång till stadion. Att åka stadion är att föredra vid intervall med skytte, både för puls och ev slippasakta in i kurvan.

Tid för rundorna oklart eftersom rullmotstånd, väder, vind etc spelar in.

Ville också ha med antal höjdmeter för varje bana. Men då var man tvungen att skapa ett segment för att kunna se det. Så skapade ett segment. Döpte den till Skidskyttebana 3,3km  (även fast den bara blev 3,23km) Är ju svårt att sätta ut exakta start och målpunkter så startar man mitten av vallen och går i mål efter bana 1 borde man få hela segmentet.  Denna bana då man åker upp i granrisbacken är ny eftersom den asfalterades ifjol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *