Hej,
Här kommer ett inlägg om ekonomi. Ekonomi spelar stor roll i våra liv, så liksom i en idrottssatsning. Ekonomi behövs för att driva runt en idrottssatning till 100%. I skidspåren, både inom längdskidor och skidskytte är det inga enorma summor som står på prischeckarna. Båda idrotterna är också rätt krävande vad gäller utrustning. Det kostar att ligga på topp och som många skidåkare säger ”Jag har inte valt denna idrott för att tjäna pengar”. Man gör det för glädjen till idrotten.
Vi idrottare liksom alla andra ska ju leva också. Så på väg upp i karriären gäller det att vara smart och göra bra beslut gällande ekonomin. Själv har jag intresserat mig för aktieinvesteringar. Jag kör några bolag på kort sikt, men det flesta har jag över lång tid och satsar just nu på ett 10-15 tal svenska bolag med hög och återkommande utdelning. Gärna över 5% utdelning och allra helst ska dem ligga på Large cap. Men går man lite längre ner i listorna kan man även hitta stabila bolag med generös utdelning. Mitt senaste köp var faktiskt på First North, Generic Sweden som hade en extra utdelning under våren så att utdelningen gick upp på 15%.
Vad gäller nästa köp så har jag fyra bolag att välja på. Troligtvis kommer jag köpa in mig i  alla fyra över tid. Två av dem (Byggpartner och HM) har jag redan ett relativt stort innehav i, men funderar att fylla på. De andra två är Serneke och Genova Property. Serneke har en utdelning på ca 4-5% i nuläget och känns som företaget expanderar hela tiden. Jag tror på både företaget och på en kursuppgång. Genova Property har utdelning 4 gånger per år. Det får pengarna att växa fortare över tid, vilket också är meningen med investeringarna.
Jag har även läst om fenomenet att låna pengar för att investera. Inget jag gjort. Men en del har varit lyckosamma med det. Själv skulle jag säga att det är en väldigt hög risk att gambla med pengar man inte har råd att förlora.
Hur som helst finns det en massa sajter idag där du kan låna pengar. Det finns många olika aktörer på marknaden. Det allra bästa är jämföra rejält innan du börjar låna. Ta hjälp av en jämförelsesajt, tex den här hemsidan så att du gör rätt val när du ska låna pengar. Såväl om det är till en investering eller något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *