Halloj,

Nu är jag påväg hem från ett väl genomfört läger på Mallorca med Team Skididrott.  Mallorca var ny träningsort igen för mig och även här går det att träna väldigt bra. Mest imponerad är jag över de fina och långa stigningarna i bergen. Där fick vi till hårda, utvecklande och fina pass.

Nya och fina miljöer ger mig en extra kick, vilket gör att jag upplever att jag är i väldigt gott slag. Förutom att det är bra terräng och fina miljöer har Mallorca väldigt bra(varmt) klimat den här årstiden som gör träningen lätt att genomföra. Lätt jämfört med hemma, då kyla, löv, is, frost mm kan ställa till det för rullskidåkning och samtidigt som det inte går att åka skidor än.

Min första tanke när jag kom ner, var att Mallorca är lite överskattat ur träningssynpunkt. Men har under vistelsen ändrat mitt synsätt på den saken. Mallorca var bra.

Ytterligare en fördel med Mallorca är att det ger en boost med värme och energi. Den boosten och att “slippa” den kanske svåraste träningsperioden hemma gör gott för det mentala. Det mentala som med säkerhet bidrar till minst 50% av en god form.

Enda nackdelen är att vi inte tränat något skytte här nere. Men en vila från det behöver inte heller vara helt fel.

Sammantaget ett bra läger med Teamet. Får tacka mina teamkamrater för det, samt även övriga skidskyttar och längdskidåkare som bidragit. Dessutom ett tack till Pär Wikström som skjutas oss ner för bergen,  guld värt och även Pär Svärdfeldt som styr upp träningen.

Nu kommer jag tillbaka till Sverige med perfekt tajming. Först någon lugn dag, sedan blir det skidåkning på Idre Fjäll som vanligt är först med att leverera skidspår! Imponerande. 2,5 km ska vara åkbart från och med idag (lördag). LÄS med om längdpremiären på Idre Fjälls hemsida här.

IMG_8436
Guldpass uppför Sa Calobra i skymmningen

 

IMG_7714
Löpträning i bergen
IMG_2491
Träningsårets piggaste pass med 23,3 i laktat efter ett maxdrag. Dessutom sjukt fin omgivning och stigning från Caimari -Lluc.
IMG_2649
Intervall Sa Calobra
IMG_2533
Team-killar på utflykt
IMG_2674
Ännu en uppförsintervall

Det var allt från nu, ses i skidspåret!

/ Simon

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *