Under veckan har Militär VM gått av stapeln i norra Finland. Närmare bestämt Sodankylä ca 10 mil norr om Rovaniemi. En sprinttävling och en patrulltävling stod på mitt tävlingsprogram.
Sprinten vart en rejäl besvikelse då jag inte lyckades hålla ihop skyttet. Jag sköt 3+2 bom. Något luriga förhållanden var det, men skjutresultatet borde varit bättre. Fick skruva under liggserien då jag inlett med bommar, förmodligen hade träffbilden flyttats lite efter andra vindförhållanden än under inskjutningen. Åkningen kändes okej, men inte riktigt bra. Men fick ändå men mig lite positiva vibbar från loppet då ryssen Loginov och Storebror Fourcade gick ut på sitt spurtvarv respektive sitt andra varv ca 10 sekunder innan jag startade. Jag kunde köra ikapp Loginov och kunde ligga i rygg hela första varvet förvånandsvärt lätt, Fourcade fick släppa. Men sedan tror jag mina bommar och varv i rundan sänkte min åkfart.
Patrullen såg däremot ut att bli en roligare historia. Vi låg med bra under hela loppet som är 25 kilometer och innehåller ett skyttemoment efter 20 km där 3 av de 4 i laget har 3 skott på sig att få ner en prick. Vid varje miss blir det en tilläggsminut. Vårat lag bestod av skyttarna Christoffer Eriksson, Jag själv, Gustav Eriksson och patrullchef Rasmus Hörnfeldt. Vi alla satte våra skott vid skyttemomentet och när alla lag hade gått i mål var vi trea! Efter ca 30-40år väntan såg det plötsligt ut som att Sverige äntligen skulle få medalj i herrarnas Patrulltävling igen. Men efter jurymöten beslutades det att vi fick en tilläggsminut efter en förselse som skjutbanechefen snappat upp. Alla i vårat lag hade inte intagit liggande skjutställning innan första skotten gick. En regel vi inte var medvetna om. Väldigt tråkigt, så hamnade vi på en 5:e plats istället. Väldigt surt. Extra surt var det att det bara fattades 6 sekunder till bronset trots vårt tillägg. Så det blev ett tråkigt och väldigt surt slut på ett bra genomfört lopp. För egen del får jag ta med mig att det kändes bra genom hela loppet och att jag var pigg. Men såklart hade man velat haft den där medaljen och att man missade den är det man kommer att minnas. Men det kommer förhoppningsvis en ny chans. Nästa Militär VM går i Boden och då skulle det passa bra att ta revansch!
Annars var det trevligt i Finland. Härligt gäng, bra arrangemang och ett vinterväder man inte upplevt på hela vintern. 
Nu närmast väntar SM här i Östersund. Jag är taggad. 
Stående skytte i sprinttävlingen.
Starten i Patrulltävlingen.
Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *