I måndags gick resan vidare mot Ridnaun, Italien som ligger långt upp i en dal i norra Italien. Magsikt ställe senast jag var där. Dock är det snöfattigare nu och det regnade när vi anlände till orten. Men snö på backen och trätopparna när vi vaknade imorse. Ridnaun ligger på ca 14-1500 meters höjd. Inget som jag tyckte var speciellt märkbart sist jag var här och tävlade.

Men höghöjd och höghöjdsträning tycker jag annars är ett intressant ämne och de effekter de har på kroppen. Passande nog kompletterade jag ett gammalt arbete om just höghöjd på vägen hit till Ridnaun från Nove Mesto. Ett arbete som är något försenat, oops. Samma ämne var jag intresserad att skriva om i kommande C-uppsats inom Idrottsvetenskap. Men efter diskussioner med min handledare tvärvände vi och jag kommer genomföra en studie om köldadaption kopplat till skidskytte. Går det  att träna upp köldtåligheten i utsatta delar som händer och därmed behålla finmotoriken för ett bättre skjutresultat? Kan bli intressant det också. Är man skidskytte får man mer än gärna vara med på denna studie.

Apropå ännu mera höghöjd har jag fått en höghöjdsmask jag ska testa. Blir intressant även det.

2016-01-12 15.18.45
Ridnaun

2016-01-12 15.18.09

2016-01-12 15.17.32

2016-01-12 15.16.56

Helt okej väder idag på tävlingsplatsen, men blött efter regnvädret. Vi åkte 1,5h klassiskt idag och kombade 12 serier. Vallachef och för dagen Team Captain David Larsson utlyste en tävling. Flest träff. Jag lyckades stänka ditt 59 skott av 60 och vinna. Ska fortsätta i samma stil under veckan. 🙂

Nu blir det jogg, bastu och stretching. Hörs!

/SH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *