Hej,

Ett ny tränings och tävlingssäsong har börjat. Sista tävlingen gjordes i slutet av Mars. Då blev det ett SM brons i stafett med Lima. Därefter var min plan att åka så mycket skidor som möjligt och fortsätta tävla utan gevär.

Men så blev det inte. Samma morgon som Fjälltopploppet vaknade jag inte fullt frisk. Avstod loppet och var därefter förkyld i ca 1,5 vecka. Därmed inga fler skidlopp.

Tur i oturen så var det inte något strålande vårväder i April, så jag gick inte miste om alltför många fina skiddagar. Väl frisk igen hann jag njuta av några fjällturer, främst på längdskidor men också några på toppturslaggen. Oftast har jag tagit turen till Ullådalen i Årefjällen, men också hunnit med några dagar med skidåkning i Idre och Grövelsjön-området.

Kommande säsong är en OS-säsong och inför denna säsong är det en del nytt för mig. Den största skillnaden för mig är att jag kommer träna med TEAM SKIDIDROTT. Ett seriöst och framgångsrikt skidskytteteam med de gemensamma målsättningarna OS 2018 och hemma-VM 2019.

Det blir kul och inspirerande samt med nya inspel träningsmässig som kommer bli givande. Här är deras hemsida med det senaste blogginlägget.

Nu är det åter full fart med träning och siktet är inställt mot kommande säsong. Dock har jag inte hunnit åka så mycket rullskidor än, men det beror på främst på att träningen genomförts på snö. Fortfarande är det grymma skidförhållanden i fjällvärlden. Det utnyttjade jag och Daniel Gustavsson, Team Skididrott genom att genomföra träningsåret första läger i Åre.

Ett kortare läger på några dagar, men ändå väldigt lyckat läger med super-stekigt väder samt många bra träningstimmar som jag just är hemkommen ifrån. Mer om detta i ett kommande inlägg. för det var så fett och många episka bilder som måste postas.

Vi hörs! Nedan följer några bilder från April (icke i kronologisk ordning):

VIRB Picture
Träningsförhållandena på Idre Fjäll sista April.
VIRB Picture
Nypistat och fint.
Skidtur mellan Nifjället och Städjan
Skidtur mellan Nipfjället och Städjan
VIRB Picture
Topptur på Åreskutan med Oskar Kardin, Viktor Brännmark och Jenny Larsson.
VIRB Picture
Topptur på Åreskutan med Oskar Kardin, Viktor Brännmark och Jenny Larsson.
Skartur med Jenny Solin
Skartur i Ullådalen med Jenny Solin
VIRB Picture
En av flera drömdagar i Ullådalen.

/Simon

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *