Min andra start under SM veckan i Falun blev på den avslutande distansen 15 km Fristil. En distans jag gillar.

Jag startade offensivt, som jag oftast brukar göra och låg väldigt bra till vid första 2km passeringen. Någonstans runt 6-7:e placering. Loppet skulle avgöras på en bana som var 3.75km lång dvs 4 varv. 4 gånger skulle vi även uppför Mördarbacken. Redan på första varvet fick jag slita ganska mycket och drog på mig en del syra. Så resten av loppet blev jobbigt då kroppen inte var lika pigg som i onsdags.

Jag gick i mål som fyra efter att ha tappat ganska mycket tid på sista varvet. Så det var inte bra, men jag tog ut de krafter jag hade idag och kunde inte göra så mycket mer. Kanske fick jag sota för en för hård öppning. Tillslut blev det en 17:e plats och en 4:e plats i U23 klassen. I nuläget är jag inte speciellt nöjd då jag skulle viljat ta en U23 medalj och helst varit topp 15. Men det får ändå anses som ett bra lopp. Upp till en 5-6 plats är det ca en minut, vilket inte känns så avskräckande långt borta. Något att ta sikte emot!

Resultat här.

2 thoughts on “SM 15 km Fritt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *