…nä, SM i skidskytte menar jag. Men det var väldigt blåsigt. Upp mot 20m/s i byarna. Det var inte lätt och det gäller att ha lite tur. Men en bra skidskytt har ju tur också och kan hantera vindarna. Så man ska inte ta ifrån dem som lyckas.

Men det är en väldigt stor och avgörande faktor hur mycket vind det är. Alla förberedelser känns försumbara när det är sådana förhållanden. Om jag testar 6 par skidor eller olika vallor, så spelar det i slutändan inte så stor roll om jag lyckas tjäna 10 sekunder på att välja rätt skidor tex. Det blir mer avgörande hur mycket det blåser när man kommer in till skjutning och en enda skjutning är skillnaden mellan succé och fiasko. Det blev 3-4 i skjutresultat för mig på den inledande sprinten. Alltså ett fiasko.

Jag leker med tanken att jag hade lyckats skjutit 0 på första liggande. Eller skjutit 2-2, vilket kunde varit möjligt då jag vårdade mina 2 sista skott ordentligt i stå och båda kändes verkligen som träff. Men dem blåste väl iväg. Med 4 bom istället för 7 bom hade räckt till en andra plats. Det hade varit succé och jag skulle säkerligen varit väldigt nöjd med helgen då. Men nu blev det tvärtom. Sprinten var lovande då kroppen kändes stark och totala åktiden i spåret + skjuttiden var den snabbaste. Det kan man göra resultat med. Men då ska man träffa också. Det är ju en del av sporten.

Som alltid går det inte att säga “om” heller i skidskytte. “Om” jag hade träffat. Då skulle man vunnit många lopp, eller ja alla skulle vunnit på något sätt. En del tycker väl detta är charmen med sporten. Men det kan också vara sjukt frustrerande.

Jakten efterföljande dag. Storm igen. 12 bom för mig och nytt pers i antal straffrundor skulle jag gissa. Ingen kul dag. Inte så kul att tävla i skidskytte i vind/storm om jag ska vara ärlig också. Tror många håller med när man diskuterar om att det ska vara rättvisa tävlingar/förhållanden. Men vädret kan man inte göra något åt heller.

Stafett och lite roligare förhållanden avslutade skidskyttesäsongen. 0+1, 0+3 på vallen för mig. 2 kantare i stå. Synd att dem inte satt. Annars nöjd med genomförandet. Dock sega skidor. 3:a på startsträckan blev resultatet. Lindström först. Lima Biathlon blev 6:a tillslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *