Hej,

Skidskyttesäsongen är igång. Först ut var observationstävlingarna i Östersund. En “kortdistans” och Sprint på programmet. Hade gjort en plan inför kortdistansen att åka lugnt och med känslan att hålla igen för att kunna genomföra 4 st skytten på ett bra sätt. Ett bra sätt innebär att skjuta fullt. Men det höll inte, skjutresultatet blev 1-1-3-1. Det räcker inte långt i en distanstävling med tilläggstid (40 sek i det här fallet). Så fick varken med mig bra åkning eller skytte från det loppet. Så det var en stor besvikelse. Läge i tredje serien med alla skott till vänster, i de övriga serierna var jag bara lite för defensiv.

Distanslopp på lördag. Foto: Håkan Blidberg
Distanslopp på lördag. Foto: Håkan Blidberg
64EA82D7-A215-4249-8C0A-05614C690A50
Söndagens lopp i Östersund. Foto: Håkan Blidberg

Ny chans på söndagen. Offensivare, bättre skidåkning men 2 bom i liggande och 1 i stå. Detta räckte till en 4:e plats. Vilket också ledde till att jag fick chansen att åka IBU-cup i Sjusjöen, Norge.

2 sprintlopp och en mixstafett fick jag köra i Sjusjöen. Sammantaget från helgen så var skyttet okej (2+2 i storm på torsdag, 0+2 på lördags samt 0+0 med 1 extra skott på stafetten). Men skidåkningen var inte på topp. Oftast brukar det vara tvärtom… Höstens form var borta för tillfället. Hoppas hitta tillbaka till den så fort som möjligt. Dock var det svåra förhållanden med vind, dimma och regn ena sprintloppet och trög nysnö under stafetterna. Så träffade inte helt rätt med materialet och lite tungt i spåret.

På väg till Sjusjöen knopa jag ihop en liten låt:

Vad tycks?

Trots stor besvikelse över skidskytteresultaten, så kommer man över det förr eller senare. Helst ska man komma över det så fort som möjligt. Det brukar jag vara bra på ibland och mindre bra på andra gånger. Jag kommer på mig själv de gånger jag är besviken och arg för länge. Då är jag en sämre version av mig själv och det vill jag inte vara. Jag vill vara den personen jag brukar vara och även misslyckanden kan vara utvecklande.

När vi inte lyckas med våra målsättningar kan det upplevas som en mindre katastrof. Men ofta är de våra egna förväntningar och press som avspeglar hur vi upplever saker och ting. Men du, lägg inte för stor vikt på det. Du är ingen katastrof. Du är fortfarande samma härliga person och omtyckt för den du är. Inte för vad du presterar. Jag vill passa på att tipsa om att se filmen nedan. “Alla spelar filmstjärnan i sina egna filmer, men du är bara en statist deras filmer. Precis som dom bara är en statist i din film”.


Tänkvärt?

Tillbaka till träning och tävlingsstatusen: Har senaste veckan fått gjort flera bra träningspass. Såväl fysiska pass som skyttepass. Så det ser lovande ut inför framtiden, tycker jag. Kommande träning sker i Östersund och sedan på Idre Fjäll. På Idre Fjäll ska det även tävlas 9-10 December, Sverige Cup 1 och 2 på hemmaplan. Det blir bra.

Vi hörs och ta hand om er!

/ Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *