Tjena,

 

Rullskidskytte SM avgjordes i helgen i Östersund, samt ett 7,5 km lopp utan gevär på fredag kväll. Sedan Sprint och distans på lördag respektive söndag. Alla lopp uttagningsgrundande inför vinterns landslagsuppdrag.

För min del blev det två bra lopp (eller okej, har svårt att säga att jag är helt nöjd) och ett dåligt lopp.

7,5 km skejt på fredag kväll fungerade bra och formen var god. Men skulle vilja kapat 10-12 sekunder för att kunna känna mig nöjd.

 

Foto: Sofia Henriksson
Foto: Sofia Henriksson

img_9428.jpg

 

10 km Sprint på lördag, kändes inte bra. Kroppen var trött och inte återhämtad från fredagens race. Första varvet gick bra, men sedan var det slitsamt. Men antar att de flesta hade liknande känsla. Dessutom gör geväret att åkningen upplevs lite tyngre.

Ett stabilt ligg skytte (0) gjorde att jag höll mig på medaljplats längre. Men det sket sig i stående skytte med en tre (3) bom. Missade tajmingen och rytmen helt. Tre bom är för mycket för att ta en medalj. Men ända nöjd med att åkningen håller nivå för att ta medalj. Av analyslistorna kunde jag utläsa ungefär samma åktid (en sekund till min fördel) som Fredrik, som är en världsåkare. De andra går inte heller av för hackor, då alla är meriterade landslagsmän (inkl. finnen som är Finlands näst bäst åkare i världscupen).

 

img_9426.jpg

 

20 km Distans på söndag gjorde sig det tighta tävlingsschemat påmint. Min rygg (gubbrygg) klarade inte 3 hårda race inom ca 39 timmar. Eller snarare var musklerna runt omkring ryggen och ländryggen skulle jag gissa som var trötta. Redan på första varvet (1 av 5 4km varv) så krampade den så mycket att jag inte kunde stå i fartställning.

På ett sätt nöjd att jag tar mig i mål. Annars ett riktigt skitlopp. Här lyser min svaga sida inom skidskyttet igenom, ojämnheten. Började dåligt i skytte med alla liggskott högt och 2 bom. Därefter ytterligare 2 i stå, 3 i ligg och en avslutande 0:a i stå. Alltså 7 bom. Sista serien var bra, lika bra som på träning och så som man vill att det ska kännas. Men liksom det som är svårigheten i skidskytte.

Jag väljer såklart att bara plocka ut godbitarna från kakan, eller vad man nu säger. Därför inte printat dagens lista. Resultaten får ni som läsare leta upp själv på skidskytte.se ;). Där finns analyser och skjuttider mm.

Men det är också så man måste jobba som idrottare – Ta med sig det som är bra, se det positiva och fortsätta jobba framåt.

Ska utvärdera det jag kan göra bättre också och utvärdera “Projekt Sommarformenpå100dagar”. Ta med mig det bra och lägga en ny träningsplan: Vinterformen2018/19.

Hade goooott!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *