Lägret i Toblach är nu avslutat och det blev en succé. Toblach är ett legendariskt fint ställe att träna på. Terrängen tillsammans med sparring, bra boende och bra mat skapar grymma förutsättningar att bedriva bra träning.

Under de 2 sista träningsdagarna körde vi skidgångsintervaller/löpning med stavar upp till Monté Elmo(2450 möh.). En Alpinbacke i San Candido/Innichen där världscup i skicross har körts. Det är en lång och fin backe. Utan att behöva gå ner mellan intervallerna under vilan fick jag ihop 68 minuter A3. King pass. Troligtvis ett av de allra bästa passen som finns.

Utsikt från Monté Elmo
Utsikt från Monté Elmo

2015-10-02 17.01.25

Pass genomfört. Återhämtning.
Pass genomfört. Återhämtning.

Under eftermiddagen körde vi RF komb på rullskidbanan. 2 timmar och inga konstigheter.

Under sista dagen var tanken att dra ner lite på intensiteten för att inte vara för belastad inför resdagen. En bra tanke, då säsongen kommer allt närmare och att hålla sig frisk är A och O. Är man väldigt belastad är det en ökad risk att dra på sig förkylning eller liknande.

Så träningen sista dagen körde vi först på rullskidbanan. Skejt med skytte och impulser. Både stakning och skejt.

Under eftermiddagen hade vi 2 alternativ. Antingen åka rullskidor upp till Pragser see och sedan springa ett varv runt sjön eller åka rullskidor upp till Plätweisse. En liten längre stigning med totalt ca 1000 höjdmeter. Dit hade jag aldrig åkt förut. Så jag och klubbkamrat Tobias Arwidson valde det alternativet. Tobbe hade bestämt sig för att staka upp och jag var inte sen att haka på. Det blev ett rejält sista pass som fick avsluta lägret. 2 timmar stakning med bara uppför ( ibland riktigt brant ) sista timmen. Totalt under lägret tog vi 12 540 höjdmeter.

Arwidson och jag efter avslutat pass.
Arwidson och jag efter avslutat pass.

05.00 igår var det uppsittning i bussarna för avresa hemåt. Jag, Mona Brorsson & Julia Jansson blev avsläppta i München för att sedan åka vidare till Ruhpolding där vi ska spendera helgen. För på måndag ansluter landslaget för ett 2 veckors långt läger här nere.

Vila både igår och idag för att hämta hem den gjorda träningen i Toblach. Kanske lite extra noga med vila efter ett läger på lite högre höjd.

Vi har under vilodagarnatten testat fik i byn, lagat mat, gjort skolarbeten och lite annat. Imorgon ska vi till Chiemgau Arena, Ruhpoldings skidskyttestadion, för ett träningspass på morgonen.

Ruhpolding. Fortfarande grönt och fint.
Ruhpolding. Fortfarande grönt och fint.
Mona Brorsson & Julia Jansson
Mona Brorsson & Julia Jansson
Kaffepaus
Kaffepaus
Kor som grannar
Kor som grannar

/ Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *