Idag blev det en rejäl träningsdag. På förmiddagen körde jag rullskidor uppför Idreberget. Intervaller av det längre slaget blev det. Första intervallen drog jag på ganska bra för att sätta en tid att kunna jämföra med vid framtida test i backen. Den slutade på 13.40. Det var motvind och blåste på ganska bra, så den tiden borde jag kunna slå nästa gång.
Sedan körde jag en 12 minuters intervall och en intervall på 14minuter. Sedan fick det räcka, det blev ju trots allt 40minuter effektiv tid. 
Dagens andra pass skulle ske på den beryktade och brutala myren upp vid Grötholen. Jag har länge spanat in myren då jag åkt rullskidor förbi den. Så idag var det dags. Jag hade med mig Henrik som sällskap. Vi körde inga intervaller, utan vi sprang (med stavar) konstant i ganska högt tempo och på myren tar det bra. Så man kan säga att det var ett rejält A2-pass. Men med puls upp mot A3 bitvis, då jag hade en puls mellan 160-170 stora delar av passet. Även benen får ju jobba lite extra.
Vi nöjde oss med 90 minuter på den kalla och riktig blöta myren. Men vi frågade oss varför vi inte gör det oftare, för det är ju sånt här man blir stark utav! Stark som Elofsson.

OBS: Inget att rekomendera för veklingar 😉


/ SH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *