Hej,

Sedan några dagar tillbaka har jag befunnit mig i Antholz där världscupen huserar denna vecka. Där fick jag chansen att köra den individuella sprinten efter att Lindström dagen före loppet dessvärre åkt på en förkylning.

Väldigt kul att få chansen. Förutsättningarna var Sprint 10km och 2 skjutningar. Sol, kallt i luften, bra spår och en höjd på ca 1650 m.ö.h. Skyttet var okej med 1-o i protokollet, men däremot var det en tyngre dag i spåret. Med största sannolikhet den sämsta åkfarten på en internationell tävling denna säsongen. Fel tillfälle eftersom det krävs en topprestation för att kunna göra bra resultat.

Med startnummer 105 av 106 var det rätt ensamt på banan och inga ryggar att hänga på som kan rädda upp en sämre dag i spåret. Med det höga startnumret visste jag också min slutliga placering när jag korsade mållinjen. Den blev 83. Det var en besvikelse då jag såg det, hade väl hoppats på med endast en straffrunda. Dock var det sjukt tight i listan och jag blev en erfarenhet rikare. Men det(formen) kan vända fort, hade koll ryssen Babikov som varit vass i IBU-cup. Han blev 31:a igår, kanske med en sämre åkfart än vanligt även han. Idag slog han till med 2:a bästa jaktstartstid.

Imorgon är det stafett! Stenersen, Nelin, jag och Armgren är startuppställningen. Blir häftigt och säkerligen magisk inramning!

VIRB Picture

VIRB Picture

VIRB Picture

VIRB Picture

VIRB Picture
Bilåkningen med VM-medaljören Erik Lesser och Stenersen i tysken Audi RS6:a.
2016-01-21 16.01.11
Filmkameror hack i häl på Nelin och Stenersen här.

2016-01-22 21.44.09

2016-01-22 21.43.47
Bra stämning på läktarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *