Efter mycket tävlande och resor under Januari samt Februari har jag nu fått landa hemma i Östersund ett tag för att hämta ny kraft och energi.

Lite energiläckage blir det när det inte flyter på av sig själv. Ibland gör de det och ibland inte.

När jag hämtar ny kraft och energi tränar jag gärna annat. Dels för att musklerna jag använder mest ska få vila, men kanske framför allt huvudet. Då springer jag, spelar hockey eller går gärna på topptur. Man kan ju vila helt också, men jag känner att formen kan dala något när man är ute på mycket tävlingar. Det blir inte alltför mycket träning mellan tävlingarna samt ska resor däremellan klämmas in. Så det är en utmaning att hålla formen på topp.

Men hockey och topptur tycker jag är formdrivande. Hockey med snabba och explosiva rörelser samt topptur då man är ute länge och pulsen faktiskt är relativt hög när man knatar på uppför bergen.

Oldklumpen förra måndagen!

I söndags hade jag anmält mig till Storlirennet mellan Storlien-Meråker. Ett lopp över fjället mellan de nämnda orterna, 36km skejt! Ett lopp jag varit sugen på att åka sedan jag flyttade till Östersund. Alltid har det krockat med något skidskyttelopp. Men iår fanns chansen.

Jag åkte dit tillsammans med Viktor Brännmark tidigt på morgon. Allt var klart. Vi hade hämtar nummerlappar, borstat av pulvret från skidorna och skulle just gå och värma upp då besked om att tävlingen var avlyst kom. För mycket vind och snö på fjället. Tråkigt.

Så det blev att vända hemåt. Ett stop i Duved för träning och intervaller blev det dock. Men en bilfärd Storlien tur och retur från Östersund denna söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *